Csomagok nyomkövetése & visszaküldése

 

A szállítási folyamat külföldi csomag esetén sokszor bonyolultnak és hosszúnak tűnhet, illetve a termék visszaküldése esetén is fontos figyelni a címzésen látható csomagszám előtagjait. A csomagszámot a feladás után a profilba belépve a megjegyzés fülecskén megtalálod. 

 

TN:  nyomkövethető az Európa + csomag, Cx123456789(országkód) és az EMS is, ami TN-je Ex123456789(országkód). Ezeket a magyar posta is felismeri és az ajtóig követhetőek az esetek többségében.

https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal

AS123456789CN csomagszám, ezt a magyar posta nem ismeri sajnos. Vonatos és a légi szállítás közti különbség kiemelése is fontos. RV.....CN, RE.....CN, UW.....CN. A kódok változatosak.

https://global.cainiao.com/

LT....... NL: Ezek a holland királyi posta elsőbbségi levelei. Mikor a Forgalmazó elküldi a csomagod, akkor ezek Hollandiába érkeznek, Holland címkét kapnak. Alatta található a Forgalmazó /Eladó valódi címe. Ezen csomagoknak nem Magyarország a végállomása, hanem Hollandia. Majd a holland posta juttatja Magyarországra és a magyar regisztráció után szinte ajtóig nyomon követhetőek.

https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal

RO.......EE: A csomagod először Lengyelországba megy Meest központba, új címkét kap sajnos. Meest címke alatt találod a Forgalmazó eredeti címét.

https://global.cainiao.com/

LVS+hosszú számsor: Belgiumi posta csomagja

https://global.cainiao.com/