Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

 

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni weboldalunknak figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A weboldal működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk. Az oldalunk böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a www.aminda.hu  oldalunk használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért. Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatja! Jelen dokumentum nem került iktatásra, magatartási kódexre nem utal.

 

 

A Webáruházban leadott megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.  A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással az Aminda Fashion webshoppal kötöd (9970, Szentgotthárd Radnóti Miklós utca 10.). Cégünk maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak a jelen tájékoztató, az ÁSZF, illetve az Adatkezelési szabályzat ismertetésével.

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a 
www.aminda.hu  (a továbbiakban: Szolgáltató )

Képviseli: Kuntárné Standor Ilona egyéni vállalkozó

Cím: 9970 Sentgotthárd Radnóti Miklós utca 10.

Tel: 06308476400 

- által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Partner/Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).


1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.aminda.hu   weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus piactéren (a továbbiakban: Aminda Boutique Webáruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

A Szolgáltató a termékek adásvételében a termék külföldi forgalmazójának (továbbiakban: Forgalmazó) megbízásából, mint közvetítő kereskedő vesz részt. A Szolgáltató a termék megrendelésében kizárólag, mint közvetítő kereskedő vesz részt, kizárólag közvetítő szerepet tölt be. Szerződő felek között a szerződés a weboldalon található termékekre vonatkozóan ráutaló magatartással jön létre.

A Partner Webáruházban történő vásárlását az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza, 
azzal, hogy a jelen ÁSZF-el az Ektv. 5.§ (2) és a 6.§ (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak szerinti tájékoztatást megadta a Szolgáltató.

1.2. A Aminda Boutique Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Partner megbízza a Szolgáltatót, hogy a Partner nevében továbbítsa rendelését, valamint a vételárat a termék forgalmazója felé. Partner tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató a Webáruházban szereplő termékekkel nem rendelkezik, kizárólag közvetítői kereskedelmi minőségben van jelen. A Webáruházban megjelenő termékeket és hirdetéseket a Forgalmazó megbízásából szolgáltató jelenteti meg és kezeli. Szerződő felek megállapodnak, hogy a termékek külföldről történő beszerzésével, szállításával kapcsolatos terhek és az esetleges vámfizetés kizárólag Partnert terhelik.1.3. Raktárkészlettel kizárólag a Forgalmazó rendelkezik. A Forgalmazó a megrendelt terméket közvetlenül a Partner részére szállíttatja, postázza (akár külön csomagban) a termékleírásban szereplő szállítási feltételekkel.

A Szolgáltató a termék megrendelésétől, annak átvételéig szolgáltat. A Szolgáltató a meghirdetett termékek minőségéért, eredetiségéért, jogszabályi megfelelőségéért és ezek ellenőrzéséért nem vállal kötelezettséget és felelősséget. Ezekben a kérdésekben kizárólag a Forgalmazó felelős.

 


 1. A Szolgáltató vállalja:
  2.1
  - A forgalmazó és a Partner közötti adás-vétel közvetítését
  - A megrendelés valamint a vételár továbbítását a Forgalmazó felé
  - A termékreklamációk, vásárlástól való elállás közvetítését a Forgalmazó és a Partner között
  - A Webáruházzal, hirdetéssel összefüggő kérdések és kérések kezelését és 
  megválaszolását
  - Számla kiállítását a közvetítői kereskedői jutalékról (ezt a díjat a 
  termék ára már tartalmazza, ezért külön fizetni már nem kell) - E-számlát állítunk ki és e-mailben küldjük el.

  Garanciális igények teljes körű közvetítése: Partner tudomásul veszi, hogy Szolgáltató raktárkészletet nem képezhet, raktárkészlettel nem rendelkezik, ekként a garanciális igények vonatkozásában Szolgáltató csak közvetítő szerepet lát el. Partner tudomásul veszi, hogy garanciális igény érvényesítése során a termék postázását és a Forgalmazó részére történő visszajuttatását – a forgalmazó címére, azaz külföldre - Partner köteles intézni, e vonatkozásban Partner köteles eljárni; ezen eljárás teljes körű költségei a Partnert terhelik. Szerződő felek közül Szolgáltató vállalja, hogy garanciális igény esetén, a fentieken kívüli ügyintézést, levelezést Partner kérésére és képviseletében a Forgalmazóval elvégzi.

  2.2 Jelen megállapodást a Weboldalon való részvétellel, a termék megrendelésével, vagy megvásárlásával a Partner elfogadja és tudomásul veszi, továbbá befogadja a Szolgáltatótól a számlát, amely a közvetítő kereskedői szolgáltatás díjáról kerül kiállításra (Ezt az összeget a termék ára már tartalmazza, ezért külön fizetni már NEM KELL)

 

 1. 3. Adatvédelem:

Tárhely szolgáltató

Unas Kft.

egyéb információk: www.unas.hu

kapcsolat (elektronikus levelezés): unas@unas.hu3.1.A Szolgáltató a mindenkori hatályos adatvédelemről szóló törvény rendelkezéseit figyelembe véve kezeli a Partner adatait és azt harmadik személynek át nem adja. Szolgáltató a Partner által részére a Webáruház 
használatán keresztül megadott adatot harmadik személyek részére nem szolgáltatja ki, semmilyen formában; a Partner által megadott adatot csak a jelen ÁSZF-ben rögzített tevékenysége során az ott rögzített szükséges mértékben használja fel. Szolgáltató a megrendelés teljesítését követően a Partner adatokat nem tárolja; mindösszesen csak azon mértékben, amennyiben Partner az oldalra történt regisztráció során megadott adataival újabb megrendelést kíván eszközölni; Partneradatai a regisztrációjához kötötten, más által hozzáférhetetlenül kezeli 
Szolgáltató.


4. A termék ára:

4.1.A Szolgáltató végzi a termék teljes vételárának begyűjtését és azt a Forgalmazó felé továbbítja.5. Szállítási feltételek5.1.A Szolgáltató a rendelt terméket vagy termékeket a vételár kiegyenlítését követően, a feladástól számítva 15-60 munkanapon belül végzi el. A termékeket a Magyar Posta kézbesíti. A kézbesítés általános feltételeiről a Magyar Postánál érdeklődhet.

 

A postai csúszásokért felelősséget a Szolgáltató nem vállal! Szolgáltató nem vállal felelősséget továbbá a pontatlan vagy rossz címzésért, illetve a munkahelyi címzésért, ahol a postás nem tudja közvetlenül a címzettnek átadni a küldeményt, nem tud értesítést hagyni a küldemény érkezéséről, esetleg több kézen keresztül jut el a vásárlóhoz a csomag. A Vásárló köteles tudomásul venni ennek kockázatát. Az ezen okok valamelyikéből felmerülő többletköltségek a Partnert terhelik.

 

Amennyiben a termék (termékek) nem érkeznek meg a Partnerhez az utalás 
beérkezését követő kb 40 munkanapon belül, kérjük,vegye fel a kapcsolatot 
ügyfélszolgálatunkkal, ez esetben a csomagot kerestetjük! (aminda.fashion@gmail.com)

 

FONTOS INFORMÁCIÓ


Meg nem érkezett termékekkel kapcsolatban csak és kizárólag utalástól 
számított 90 NAPIG tudunk reklamációt elfogadni amennyiben lejárt a 
40 munkanapos szállítási idő, 30 napon belül tudja jelezni a 
felmerülő problémát!

 

A szállítási határidő amennyiben nyomonkövethető ragszámmal rendelkezik a termék 60 munkanap is lehet.

Kérjük rendelést csak abban az esetben adjon le, amennyiben a szállítási időt ki tudja várni! A termékeket a Forgalmazó a megrendelés után általában 24 órán belül útnak indítja a vásárló címére, amit a szállítás módja miatt (hajó, repülőgép) nem áll módunkban módosítani. Emiatt cserére, módosításra, vásárlástól való elállásra kizárólag a termék megérkezése után van lehetőség! 

A külföldről érkező csomagok át nem vételéért, elutasításáért nem tudunk felelősséget vállalni! 

 

 

 

 Fizetési kötelezettség

A rendelés leadása fizetési kötelezettséggel jár!

 • Ha fizetési módként utalás vagy bankkártyás fizetés volt (B-Payment) meg jelölve úgy a fizetési hatát idő 2 munkanap!
 • Ha fizetési módként utánvét volt megjelölve úgy a csomag átvételekor kell fizetni.

A vásárlástól vissza lehet állni a rendelés leadását követő 24 órán belül, e-mailben: aminda.fashion@gmail.com
E-mail üzenetben vissza mondott rendeléseket töröljük, és megszűnik a fizetési kötelezettség.

 

Utánvételes megrendelés esetén a rendelés visszamondása a csomag feladásáig lehetséges!
Utánvételes csomagokat a Fuvar.hu szállítja.

 

Bankkártyás fizetés lehetséges B-Payment rendszerén keresztül.

* Át nem vett csomagok, sikertelen készbesítés

Előre fizetett csomagok: Felvesszük a címzettel a kapcsolatot, és egyezetetünk miért volt sikertelen a kézbesítés.

Utánvételes fizetés esetén: felveszem a címzettel a kapcsolatot.


– ha “nem kereste” (legalább 2 sikertelen kézbesítés után, és értesítés után sem akarja a vevő átvenni a csomagot) indokkal jön vissza a csomag, vagy nem egyértelmű hogy a vevő hibájából volt sikertelen a kézbesítés, akkor a vevő választhat hogy előre fizetéssel kívánja e kifizetni a csomagot, vagy vissza áll a vásárlástól. Ha vissza áll a vásárlástól úgy a csomag oda, és vissza küldési költségét kell kifizetnie, és 8 napos fizetési határidős számlát állítunk ki róla!
– ha nyilvánvalóan szándékosan nem veszi át a vevő a csomagot (Például “nem veszem át”, “nem tartok rá igényt” üzenettel jön vissza a csomag, úgy automatikusan kiállítjuk a 8 napos fizetési határidős számlát az oda-vissza küldés költségéről.

 

Ha 48 órán belül nem kapunk választ hogy miért volt sikertelen a kézbesítés, úgy vesszük az szándékos volt, és a vevő hibája!

 

Az utánvétes csomagok át nem vétele automatikus kizárást jelent a webáruházból. Szándékos károkozás miatt nem áll módunkban legközeebb kiszolgálni a vásárlót.

Az át nem vett csomagok az üzemeltetőnek anyagi kárt okoznak!
Ha az át nem vett csomag, oda-vissza küldési díját és csomagolási költségét számla alapján 8 napon belül nem rendezi, annak a behajtását jogi úton tesszük meg!

 

 

Az alábbi díjak lesznek kiszámlázva az át nem vett csomagoknál:


Szállítási költség (oda): 1200 Ft
Vissza kézbesítés díja: 650 Ft
Csomagolási költség: 300 Ft

 

 

Jótállás és szavatosság


6.1. Minden a Szolgáltatón keresztül rendelt termékre a törvényi előírások szerinti szavatosságot vállal a forgalmazó. Mindennemű szavatossági és garanciális kötelezettséget és igényt a forgalmazó vizsgál felül és jogos esetben teljesít mely során a Szolgáltató és Partner számára segítséget nyújt, a folyamat teljes időtartama alatt.

6.2. Partner tudomásul veszi, hogy Szolgáltató raktárkészletet nem képezhet, raktárkészlettel nem rendelkezik, ekként a garanciális igények vonatkozásában Szolgáltató csak közvetítő szerepet lát el. Partner tudomásul veszi, hogy garanciális igény érvényesítése során a termék postázását és a forgalmazó részére történő visszajuttatását – a forgalmazó címére, azaz külföldre (Szlovákia, Szlovénia, Távolkelet, Anglia, Németország, Olaszország, Lengyelország) a Partner köteles intézni, Szolgáltató vállalja, hogy garanciális igény esetén, a fentieken kívüli ügyintézést, levelezést Partner kérésére és képviseletében a forgalmazóval elvégzi.

6.3. A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, a 2013. évi V. törvény (Ptk.), valamint az egyéb fogyasztóvédelmi jogszabályok rendelkezései az irányadóak, azonban erre vonatkozó kifejezett írásbeli kötelezettségvállalás hiányában Szolgáltató nem szavatolja, hogy az áru bármely, a Partner által elérni kívánt speciális célra alkalmas.

6.4 Kellékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a www.aminda.hu hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét? Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő 3 hónap, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Aminda Fashion (Kuntárné Standor Ilona ev) vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. 
pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt 
érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását 
vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor 
hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a 
gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba 
hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő 
elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti 
termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy 
forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját 
termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági 
kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági 
kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta 
forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal 
időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás 
alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot 
bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és 
termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem 
érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése 
esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó 
kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés/jogszabály alapján a Kuntárné Standor Ilona EV, mint Vállalkozó jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Hibás teljesítés esetén az Eladó a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 
alapján a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre 
kötelező 1 év jótállást vállal. E határidő elmulasztása jogvesztéssel 
jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő 
átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak 
megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

A vállalkozás köteles a fogyasztási cikkel együtt a jótállási jegyet a 
fogyasztó rendelkezésére bocsátani olyan formában, amely a jótállási 
határidő végéig biztosítja a jótállási jegy tartalmának jól 
olvashatóságát.

A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy fogyasztó 
rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem 
érinti.

A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén 
a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték 
megfizetését igazoló bizonylatot számlát vagy nyugtát a fogyasztó 
bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték 
megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek.

A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a vállalkozás által a jótállási 
jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

A jótállási igény érvényesítése során a kellékszavatossági jogok 
gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék 
cseréjét, vagy javítását.

Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a 
javítás lehetősége áll fenn.

Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár 
visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a 
javítására nincs lehetőség.

Amennyiben a Vevő a termék meghibásodása miatt a termék átadásától 
számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét az Eladó 
köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a 
rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben 
mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és 
jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt 
egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont 
Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott 
jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A közvetítést nem tudjuk vállalni  40 munkanapon belül amennyiben:

- A termék árát rossz számlaszámra utalja a vásárló
- Ha a termék árát hibásan utalja a vásárló
- Külföldi utalásnál a többletköltség minden esetben a vásárlót terheli
- Amennyiben a közleményben nem tünteti fel a nevét,és/vagy rendelés 
azonosítóját.
- Rózsaszín csekken való "utalást" nem áll módunkban elfogadni.


Elállási jog

 

 

 

A Felhasználó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Ha a Felhasználó élni kíván az elállási jogával, az Elállási Nyilatkozatot köteles eljuttatni a Szolgáltató részére levélben vagy e-mailben. A Felhasználó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi Elállási Nyilatkozatát.

Az eredeti kiszállítás költségét a Szolgáltató nem követeli a Felhasználótól. A Felhasználót kizárólag a termék visszajuttatásának költsége terheli.

A nem rendeltetésszerű használatból keletkező anyagi kár megtérítését joga van követelni a Szolgáltatónak a Felhasználótól.

A Szolgáltató a visszaküldött csomag beérkezésétől számított legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a vételárat a Felhasználó felé.

A visszatérítés során a Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja.

A visszatérítést a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg a terméket vissza nem kapta vagy a Felhasználó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

Ezen jogával a Felhasználó – a gyári, gyártási, minőségi hibás termék esetét ide nem értve –egyedül akkor élhet, ha a terméket eredeti csomagolásával, sérülésmentesen, azaz értékesítéshez és rendeltetésszerű használathoz megfelelő állapotban visszajuttatja a Szolgáltató részére, (sértetlen állapotú termék).

A visszaküldendő árun tehát nem lehet:

 • szakadás
 • folt
 • piszok
 • púder- vagy rúzsnyom
 • más szennyeződés vagy rongálódás.

Nem lehet kinyúlva és nem hiányozhat belőle az eredeti papírkártya sem. Az itt felsorolt, vagy ahhoz hasonló rendellenesség esetén (nem sértetlen állapotú termék) a Szolgáltató a termék átvételét követően jegyzőkönyvet vesz fel a látható rongálódásról.  Ebben az esetben a Felhasználó nem jogosult a termék árának és a szállítási költségnek a visszaigénylésére. Ha a Fogyasztó a Jegyzőkönyvben foglalt megállapítások részére email útján történő megküldését követő 5 munkanapon belül nem reagál, akkor panaszügyét véglegesen lezártnak tekintjük. A visszaküldött termék 3 hónap után megsemmisítésre kerül. Eltérő esetben a Szolgáltató a nem sértetlen állapotú terméket - Felhasználó írásbeli kérésre és költségére - a jegyzőkönyv felvételét és állapotrögzítést követően visszaküldi.

A Felhasználónak mindenképpen figyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítése a Felhasználót terheli.

A Szolgáltató a termék visszaérkezését és megvizsgálását követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére, az esetleges jogszabályi felhatalmazáson alapuló levonásokkal.

 


 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy Forgalmazóink többsége külföldi telephellyel rendelkezik!

Fontos! Az elállási jog a Forgalmazóval szemben illeti meg az Ügyfelet/Fogyasztót, azaz akitől a terméket vásárolta.

Amennyiben az eladó az Aminda Boutique Partnere, a Vásárló elállási jogát nem gyakorolhatja az Aminda Boutique-kal szemben.

 

 

A Vásárló eltérő, nem a legkevésbé költséges 
fuvarozási módot választja, az ezzel járó többlet költségeket a 
Szolgáltató nem köteles megfizetni. A Vásárló a termék megrendelésével, 
valamint annak ellenértékének a Forgalmazó felé történő eljuttatásával 
kijelenti, hogy tudatában van a 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 
elállási jogra vonatkozó rendelkezéseivel.

A Vásárló elállási jogát a szerződés megkötésének napjától a termék átvételnek napjáig is 
gyakorolhatja.

 

 

 

A Vásárlót nem élhet elállási jogával zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

 

 

 

A Vásárló elállási jogát nyilatkozat-minta útján is gyakorolhatja.

 

Elállási nyilatkozat - minta

 

Tisztelt Aminda Fashion!

 

 

Alulírott ……………………………… (név) ………………………………………………… (cím) ezúton kívánom bejelenteni elállási szándékomat.

20…. év……hó……..napján a www.aminda.hu internetes weboldalon az alábbi termékeket vásároltam:

 

Termék megnevezése:                         Termék darabszám:                 Termék bruttó ára:

 

*

*

*

*

*

*

 

A vételár  ……………………………………. Ft (HUF) volt, melyet az alábbi bankszámlára kérek visszautalni:

 

……………………………………………………………………….. .

 

 

A korábban megvásárolt terméke(ke)t  20…..év ……….hó …….. napján szállították ki, azt 20…….év ……..hó ……….

napon az e-mailben megadott címre visszaküldtem.

 

 

…..………….. 20………év ……….. ho ………. nap

 

 

 

Tisztelettel: …………………………………..

 

 

A Kormány 45/2014. (II.26.) Korm. rendelete alapján a Vásárlónak a termék átvételétől 14 naptári nap áll rendelkezésére, hogy minden következmény nélkül elálljon a vásárlástól, az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles saját költségén visszajuttatni az árut az Forgalmazóhoz.

A Forgalmazó a vételárat 14 napon belül utalja vissza a Vásárló bankszámlájára.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fogyasztó az elállási joga gyakorlása előtt a terméket csak annak jellege,

tulajdonságai es működése megállapításához szükséges mértékben használhatja. Az ezt meghaladó használatból eredő értékcsökkenést elállási joga gyakorlását követően köteles megtéríteni az Eladónak.

 

 

 • Reklamáció, csere vagy áru viszaküldése esetén, csatoljon az áruhoz egy kísérő lapot, ahol leírja, hogy az árut reklamálni, kicserélni vagy pénz visszafizetést szeretne. Sablonként használhatja a mi reklamációs űrlapunkat, amely itt található: reklamációs űrlap

 • A nyomtatványban röviden ismertesse az áru hibáját, a fel nem használt áruk esetében a szállítmány kézbesítésétől számított 14 napon belül vissza kívánja téríteni, kérjük, egyszerűen írja be a termék számlaszámát vagy katalógusszámát, az eredetileg megrendelt áru helyett, természetesen a termék méretét.

 • Az árut a kísérő lappal, vagy reklamációs űrlappal együtt küldje el utánvétel nélkül

Visszaküldési cím: 

Fashion EOOD

Bulgária, Szofia,

Rezbarska út 11.

Partnerünk kizárólag CSOMAGként feladott termékeket tud fogadni visszaküldéskor, levelet nem.

 

FIGYELEM!

Általában minden termék más-más Forgalmazótól érkezik, így  visszaküldés esetén kérjük figyeljen a pontos címekre!


   

 1. Jogérvényesítési lehetőségek

     8.1. Panaszügyintézés: a Vásárló a termékkel vagy a Szolgáltató 
  tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait elsődlegesen a 
  www.aminda.hu oldalon megjelölt kapcsolat menüpont alatt található e-mail 
  címre megküldött panaszlevelével kezdeményezheti; a probléma lehetőleg 
  részletes leírása mellett. A panaszlevél fent jelzett e-mail címre 
  történő megküldését követően – a levél átvételét követően – a 
  Szolgáltató 48 órán belül a panasszal kapcsolatosan válaszlevelet küld.

       8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek: Amennyiben a Szolgáltató és 
  a Partner között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval 
  való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési 
  lehetőségek állnak nyitva az Partner számára:

       - Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél 
  fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a 
  lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz 
  elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás 
  lefolytatásáról.

       - Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és 
  a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés 
  megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon 
  kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a 
  lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető 
  testületnél.

  Jogviták rendezésére szolgáló oldal:

  https://ec.europa.eu/odr

  Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. 
  Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön 
  lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető 
  Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának 
  feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül 
  megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra – a fogyasztó erre 
  irányuló kérelme alapján – az illetékes testület helyett a fogyasztó 
  kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

  A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési 
  kötelezettség terheli.

  Ennek keretében fennáll a vállalkozásoknak a békéltető testület 
  felhívására történő válaszirat megküldési kötelezettsége, továbbá 
  kötelezettségként kerül rögzítésre a békéltető testület előtti 
  megjelenési kötelezettség („meghallgatáson egyezség létrehozatalára 
  feljogosított személy részvételének biztosítása”).

  Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg 
  illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van 
  bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó 
  igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására 
  terjed ki.

  A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági 
  eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy 
  megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség 
  létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben 
  döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és 
  költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető 
  testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a 
  fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel 
  kapcsolatban.

  A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a 
  békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség 
  követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá 
  bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett 
  számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának 
  megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan 
  formában és tartalommal történő megjelenítését.

  A kérelemnek tartalmaznia kell

       a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
       a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy 
  érintett telephelyét,
       ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület 
  helyett kérelmezett testület megjelölését,
       a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó 
  tényeket és azok bizonyítékait,
       a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett 
  vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
       a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető 
  testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, 
  keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti 
  kérelemelőterjesztésére nem került sor,
       a testület döntésére irányuló indítványt,
       a fogyasztó aláírását.

  A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát 
  (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, 
  így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz 
  elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb 
  írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

  Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a 
  meghatalmazást.

  A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: 
  http://www.bekeltetes.hu

  A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

  Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara
  mellett működő Békéltető Testület
  (Pest Megyei Békéltető Testület)

  Elérhetőségek

  Telefon/Fax:
  (+36-1) 269-0703
  (+36-1) 784-3076
  (+36-1) 784-3149

  E-mail cím
  pmbekelteto@pmkik.hu
  Levelezési cím:
  Pest Megyei Békéltető Testület
  1364 Budapest, Pf.: 81

  -Bírósági eljárás: Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó 
  követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a 
  Polgári Törvénykönyvről szóló

  2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. 
  évi III. törvény rendelkezései szerint.

  9. Regisztráció

  9.1. A Főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található 
  adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra.

  9.2. A Szolgáltatót a Partner által tévesen és/vagy pontatlanul megadott 
  adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb 
  problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót 
  nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Partner a jelszavát 
  elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak 
  felróható okból hozzáférhetővé válik.

  Adatbeviteli hibák javítását, illetve adatváltozás bejelentést, az 
  alábbi e-mail címen teheti meg: hippybooo@gmail.com

  10. Megrendelés

  10.1.Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés!

  A Felek közt, elektronikus úton kötött szerződés jön létre, melyet a 
  szolgáltató iktat, utólag hozzáférhetővé teszi azt.

  A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk 
  használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs 
  oldaláról lehet megismerni. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban 
  kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. 
  Amennyiben a Webáruházunkban található bármely áru minőségével, alapvető 
  tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a 
  portálon közölteknél több információra van szüksége, kérjük forduljon 
  bizalommal vevőszolgálatunkhoz. Vevőszolgálatunk adatait az előző 
  pontban találja.

  10.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett bruttó 
  ár, amely az általános forgalmi adót tartalmazza.

  10.3. A kiválasztott termék vételárát a Partner a 
  kiválasztást követően, banki átutalással vagy bankkártyával előre kifizeti a Weboldalon 
  megadott módon és bankszámlaszámra. A Partner tudomásul veszi, hogy 
  utánvétes fizetési lehetőségre, illetve halasztott fizetésre mód és 
  lehetőség nincs, tekintettel arra, hogy a Szolgáltató közvetítői 
  szerepet lát el; raktárkészlettel, termékkel nem rendelkezik.

  10.3. A Szolgáltató a megrendelt árut a megrendelést és a vételár 
  megadott bankszámlán történő jóváírását követő 15-40 munkanapon belül 8 és 17 
  óra között  házhoz szállítja a Magyar Posta igénybevételével. Meghatározott időpontra, órára történő kiszállítást nem áll módunkban 
  vállalni.

  10.4.A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja 
  azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép 
  hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem 
  befolyásolja.

  10.5. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a 
  Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való 
  megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt 
  termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden 
  gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös 
  tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan 
  elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba 
  miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem 
  köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes 
  áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Partner elállhat 
  vásárlási szándékától.

  10.6. A megrendelést a Szolgáltató nem regisztrált és regisztrált 
  Partnertől és csak akkor fogadja el, ha a Partner a megrendeléshez 
  szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha a Partner 
  valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a 
  Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót a Partner által tévesen és/vagy 
  pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási 
  késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség 
  nem terheli.


  10.7. A Partner a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen 
  Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek 
  ismeri el.

  10.8. Szolgáltató a Partner vételi ajánlatának (megrendelésének) 
  megérkezését követően köteles az Partner részére a vásárlást 
  elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e 
  visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Partner 
  részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, 
  illetve a Partner vásárlási kötelezettsége minden további feltétel 
  nélkül, automatikusan megszűnik.

  10.9. A rendelés visszaigazoló e-mailben a Partner megtalálja a rendelés 
  számát, a vételár összegét, azt, hogy a megrendelést a Szolgáltató 
  elfogadta, a számlaszámot, valamint minden egyéb, a megrendeléssel 
  kapcsolatos lényeges tudnivalót. A Partner tudomásul veszi, hogy 
  Szolgáltató a kiszállítást végző Magyar Posta esetleges késedelméért 
  vagy a kiszállítás során bekövetkező esetleges károkért, hibákért 
  felelősséget nem vállal. Vis major, mint például háborús események, 
  természeti katasztrófa, sztrájk, üzemzavar, hatósági intézkedések, 
  foglalás, vágányzár, beszállítók okozta termeléskiesés bekövetkezése 
  esetén a Szolgáltató mentesül a szállítási kötelezettség és a szerződés 
  szerinti szállítási határidő betartása alól. Ilyen esetben minden 
  lehetőt elkövetünk, hogy a szállítást a lehető legrövidebb időn belül 
  folytassuk.

  11. Szállítási és fizetési feltételek

  11.1. A Weboldalon kiválasztott és megrendelt terméket a Szolgáltató a 
  Partnernek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő 
  időpontban szállítja ki a Partner által a megrendelés során jelzett 
  szállítási címre. Az áru rakodása mindenkor annak a félnek a veszélyére 
  történik, aki, vagy akinek a megbízásából a fuvarozó az áru rakodását 
  végzi.

  11.2. A Weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató a 
  Partnernek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő 
  helyszínen teljesíti.

  11.3. A Partner termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás 
  időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés 
  esetén az átvételi elismervényt aláírni. Amennyiben a Partner bármi 
  sérülést, eltérést tapasztalna, a szállítmányozó az Ügyfél kérésére 
  köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni. 
  Az így keletkezett károkért a szállítmányozót terheli a felelősség.

  12.Egyebek

       12.1. A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Partner részéről az 
  Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával 
  együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

       12.2. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra 
  való csatlakozás miatt következett be. A Partnert terheli a számítógépe, 
  illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

       12.3. A Szolgáltató a Partnerek által rendelkezésre bocsátott 
  adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a 
  szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A 
  megrendeléssel és a jelen ÁSZF Elfogadásával együtt a nem természetes 
  személy Partner kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató 
  részére hírlevelet és egyéb reklámmegkeresést küldjön. A Szolgáltató a 
  Partnerek adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés 
  teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató 
  alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Szolgáltató a Partnerek 
  adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű 
  adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor 
  hatályos rendelkezései szerint jár el.

   

  Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait?

  Bizonyos esetekben az alábbi megosztási körökbe tartozó feleknek továbbítjuk az Ön személyes adatait, illetve ezeknek adunk hozzáférést bizonyos személyes adataihoz:

  dropshipping beszállítónknak (www.aliexpress.com)

  pénzügyi / banki szolgáltatást nyújtó partnereinknek (B-Payment);

  futárszolgálati, gyorspostai kézbesítéssel foglalkozó beszállítóinknak (DPD, Magyar Posta)

  tárhelyszolgáltatónknak (Unas Online Kft)       12.4. A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az 
  esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben 
  tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek 
  értékhatártól függően a Monori Járásbíróság, illetve a Budapest Környéki 
  Törvényszék kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

       12.5. Ezen általános szállítási feltételek magyarul készültek. 
  Bármely idegen nyelvre történő fordítás esetén a magyar nyelvű változat 
  az irányadó. A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a 2013. évi V. 
  törvény (Ptk.) és a mindenkor hatályos magyar jogszabályok rendelkezései 
  az irányadóak.

       

 

 1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Kérjük az ÁSZF-et minden esetben átolvasni és a vásárlást kizárólag az azzal való egyetértés, annak elfogadását követően kezdje meg. Az esetleges módosítás a www.aminda.hu oldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

 A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően. A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért és hogy a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért. A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse. A Felhasználók által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni, és moderálni (törölni), de ezekért felelősséget nem vállal. A www.aminda.hu használata során az Ügyfél felelőssége saját számítógépének és adatainak biztonságáról gondoskodni. A használat során bekövetkező bármilyen károsodásért, adatvesztésért a Szolgáltató semmilyen formában nem felelős.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik. Jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni. 

  

Szentgotthárd, 2020. február 10.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

Az Aminda webshopot és honlapunkat felkereső minden természetes személy személyiségi jogait tiszteletben tartjuk, adatait titkosan kezeljük.

A regisztrációkor és vásárláskor szükségünk van a személyes adatokra (név, cím, e-mail cím, telefonszám), ezek tárolásáról és kezeléséről szól ez a nyilatkozat.

 

Az Adatkezelési tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor az Adatkezelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezés jogról és az információszabadságról szóló 2011 évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

 

 

Szolgáltató, adatkezelő megnevezése

 

Név / cégnév:

Kuntárné Standor Ilona E.V.

Székhely:

9970 Szentgotthárd Radnóti Miklós utca 10

Adószám:

67566002-1-38

Nyílvántartási szám:

50421143

Nyilvántartási szám (NAIH):

NAIH-97342/2016.

Weboldal megnevezése, címe:

https://www.aminda.hu

 

Az adatkezelő elérhetőségei

 

Név / cégnév:

Kuntárné Standor Ilona E.V.

Székhely:

9970 Szentgotthárd Radnóti Miklós utca 10

Levelezési cím:

9970 Szentgotthárd Radnóti Miklós utca 10

E-mail:

aminda.fashion@gmail.com

Telefon:

+36-30/5597781

 

Fogalommeghatározások

 

 

 • a GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete;

 

 • adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

 

 • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

 

 • személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

 

 • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

 

 • az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

 • adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 

 • címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

 

 • harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

 

Az adatkezelés irányelvei

Az adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint végzi a személyes adatok kezelését és betartja a vonatkozó jogszabályok előírásait, különös figyelemmel az alábbiakra:

A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni.

A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történhet.

A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és releváns legyen, és csak a szükséges mértékű lehet.

A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölni kell.

A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, hogy az érintettek azonosítását csak szükséges ideig tegye lehetővé. A személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, ha a tárolás közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történik.

A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

Az adatvédelem elveit minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ esetében alkalmazni kell.

 

Fontos adatkezelési információk

 

Az adatkezelés célja, hogy a szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során az oldalon regisztrált személyek részére megfelelő többletszolgáltatást nyújthasson.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlése. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról.

Az érintett személy bármely időpontban visszavonhatja az adatkezelési hozzájárulását, de ez nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az érintett személy élhet a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával.

Amennyiben az érintett személy használni kívánja a regisztráció nyújtotta előnyöket, azaz igénybe kívánja venni a weboldal ez irányú szolgáltatását, szükséges a kért személyes adatok megadása. Az érintett személy nem köteles személyes adatokat megadni, az adatszolgáltatás elmaradása számára semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. A weboldal egyes funkcióinak igénybe vétele azonban regisztráció nélkül nem lehetséges.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben az adatkezelésnek nincs más jogalapja.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

Weboldalon történő regisztráció

                  

Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása és kapcsolatfelvétel.

A regisztrációs adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

A személyes adatok megadása feltétlenül szükséges az adatbázisokban történő azonosítás és a kapcsolattartás miatt. A pontos cégnév és cím a számlázáshoz szükséges, amely jogszabályi kötelezettség.

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

 

Név - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail - Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon - Azonosítás, kapcsolattartás.

Regisztráció időpontja - Technikai információs művelet.

IP cím - Technikai információs művelet.

 

A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Ön, mint érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

Megrendelés leadása

 

Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása, kapcsolatfelvétel, visszaigazoló e-mail küldése. Az Ön megrendelését csak akkor tudjuk teljesíteni, ha megadja kapcsolattartási és számlázási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek a kapcsolattartás és számlázás miatt.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Számlázás esetén az adatkezelés jogszabályi előíráson alapul.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés jogszabályi előírás, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

 

Név - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail - Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon - Azonosítás, kapcsolattartás.

Rendelt termék adatai - A termék azonosítása.

Regisztráció időpontja - Technikai információs művelet.

IP cím - Technikai információs művelet.

 

A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Az érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

Számlakiállítás

 

Az adatkezelés célja E-számla kiállítása.

Az adatkezelés jogalapja jogszabályon alapuló kötelező adatkezelés.

Az adatkezelésben érintettek köre a szolgáltató vevőpartnerei.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés jogszabályi előírás, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: papíralapú

A számlaadatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

 

Név - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím - Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail - Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon - Azonosítás, kapcsolattartás.

Adószám / adóazonosító - A vevő azonosítása.

Számlaadatok - A számla azonosítása.

Számlakiállítás időpontja - Technikai információs művelet.

 

A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Az érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

 

Hírlevél küldés

A weblap üzemeltetőjeként kijelentjük, hogy az általunk megjelentetett információk és ismertetők során maradéktalanul betartjuk a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket. Kijelentjük továbbá, hogy hírlevélre történő feliratkozáskor nem áll módunkban a kapcsolattartási adatok valódiságának ellenőrzése és annak megállapítása sem, hogy a megadott adatok magánszemélyre vagy vállalkozásra vonatkoznak. A velünk kapcsolatba lépő vállalkozásokat ügyfél partnerként kezeljük.

Az adatkezelés célja szakmai ismertetők, reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek, információk, hírlevelek küldése, amelyekről bármikor következmények nélkül leiratkozhat. Ön akkor is minden következmény nélkül leiratkozhat, ha vállalkozása időközben megszűnt, a vállalkozásból kilépett, vagy valaki az Ön kapcsolattartási adatait közölte velünk.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Tájékoztatjuk, hogy a felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy a szolgáltató reklámajánlataival, tájékoztatásaival és egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott e-mail címen megkeresse. Ennek következtében a felhasználó hozzájárulhat ahhoz, hogy a szolgáltató e célból a szükséges személyes adatait kezelje.

Tájékoztatjuk, ha hírlevelet szeretne kapni tőlünk, a szükséges adatokat köteles megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Ugyancsak visszavonható a hozzájárulás a kiküldött hírlevelekben megjelenő link alapján.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

Az adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

Az adatkezelő nyilvántartási száma:

NAIH-97342/2016.

 

Az igénybe vett adatfeldolgozó:

http://www.aminda.hu

 

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

 

Név - Azonosítás, kapcsolattartás.

E-mail - Azonosítás, kapcsolattartás.

Feliratkozás időpontja - Technikai információs művelet.

IP cím - Technikai információs művelet.

 

Tájékoztatjuk, hogy sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy az a személyére utaló adatot tartalmazzon. Így például nem szükséges, hogy a felhasználónév vagy az e-mail cím az Ön nevét tartalmazza. Ön teljesen szabadon dönt arról, hogy ha olyan felhasználó nevet vagy e-mail címet ad meg, amely az Ön kilétére utaló információt tartalmaz. Az e-mail cím - ami a kapcsolattartást szolgálja - feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az Ön részére küldött hírlevél vagy szakmai információ célba érjen.

 

Sütik (cookie-k)

 

A sütiket a meglátogatott weboldalak helyezik el a felhasználó számítógépén és olyan információt tartalmaznak, mint például az oldal beállításai vagy a bejelentkezés állapota.

A cookie-k tehát a felkeresett weboldalak által létrehozott kis fájlok. A böngészési adatok mentésével javítják a felhasználói élményt. A cookie-k segítségével a weboldal emlékezik a webhely beállításaira, és helyileg releváns tartalmakat kínál fel.

A weblap látogatóinak számítógépére a szolgáltató weboldala egy kis fájlt (cookie) küld annak érdekében, hogy a látogatás ténye és ideje megállapítható legyen. Erről a szolgáltató a weblap látogatóját tájékoztatja.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal látogatói.

Az adatkezelés célja többletszolgáltatás, azonosítás, a látogatók nyomon követése.

Az adatkezelés jogalapja. A felhasználó hozzájárulása nem szükséges, amennyiben a sütik használatához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Az adatok köre: egyedi azonosítószám, időpont, beállítási adatok.

A felhasználónak lehetősége van arra, hogy a sütiket a Beállítások menüpontban bármikor törölje a böngészőkből.

Az adatok megismerésére jogosul adatkezelők. A sütik használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

 

Közösségi oldalak

 

A közösségi oldal egy médiaeszköz, ahol az üzenetet közösségi felhasználókon keresztül terjesztik. A közösségi média az internetet és az online megjelenési lehetőségeket használja annak érdekében, hogy a felhasználók tartalombefogadókból tartalomszerkesztővé váljanak.

A közösségi média az internetes alkalmazások olyan felülete, amelyen a felhasználók által létrehozott tartalom található, például Facebook, Google+, Twitter, Pinterest stb.

A közösségi média megjelenési formái lehetnek nyilvános beszédek, előadások, bemutatók, termékek vagy szolgáltatások ismertetése.

A közösségi médiában megjelent információk formái lehetnek fórumok, blogbejegyzések, kép-, videó-, és hanganyagok, üzenőfalak, e-mail üzenetek, stb.

A fentieknek megfelelően a kezelt adatok köre a személyes adatokon túl lehet a felhasználó nyilvános profilképe is.

Az érintettek köre: valamennyi regisztrált felhasználó.

Az adatgyűjtés célja a weboldal vagy a hozzá kapcsolódó weblap népszerűsítése.

Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatok törlési határideje: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatok megismerésére jogosultak: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

Fontos figyelembe venni, hogy amikor a felhasználó feltölt vagy beküld valamilyen személyes adatot, világszerte érvényes engedélyt ad a közösségi oldal üzemeltetőjének arra, hogy az ilyen tartalmakat tárolhassa és felhasználhassa.

Ezért nagyon fontos meggyőződni arról, hogy a közzétett információ közléséhez a felhasználó teljes jogosultsággal rendelkezik-e.

 

 

Google Analytics

Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást nem használja.

 

Google Analytics alkalmazása esetén:

A Google Analytics belső cookie-k (sütik) alapján állít össze jelentést ügyfelei részére a weblap felhasználóinak szokásairól.

A weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google az információkat arra használja, hogy

kiértékelje, hogyan használják a felhasználók a honlapot. További szolgáltatásként a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készít weboldal üzemeltetőjének részére, hogy az további szolgáltatásokat teljesíthessen.

Az adatokat a Google szerverei kódolt formátumban tárolják, hogy megnehezítsék és elejét vegyék az adatokkal való visszaélésnek.

A Google Analytics letiltása az alábbiak szerint történhet. Idézet az oldalról:

Azok a webhelyfelhasználók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics JavaScript jelentést készítsen az adataikról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményét. A bővítmény megtiltja a Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, és dc.js) számára, hogy információkat küldjön a Google Analytics rendszernek. A böngészőbővítmény a legtöbb újabb böngészőben használható. A Google Analytics letiltó böngészőbővítménye nem akadályozza meg az adatküldést maga a webhely és más internetes elemzési szolgáltatások részére.

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

A Google adatvédelmi irányelvei: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Az adatok felhasználásával és védelmével kapcsolatos információk részletesen a fenti hivatkozásokon érhetők el.

Adatvédelem részletesen:

https://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/en//intl/hu/policies/privacy/google_privacy_policy_hu.pdf

 

 

Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait?

Bizonyos esetekben az alábbi megosztási körökbe tartozó feleknek továbbítjuk az Ön személyes adatait, illetve ezeknek adunk hozzáférést bizonyos személyes adataihoz:

dropshipping beszállítónknak (www.aliexpress.com)

pénzügyi / banki szolgáltatást nyújtó partnereinknek (B-Payment);

futárszolgálati, gyorspostai kézbesítéssel foglalkozó beszállítóinknak

tárhelyszolgáltatónknak (Unas Online Kft)

 

 

Tárhelyszolgáltató:

 

Név / cégnév: Unas Online Kft.

Székhely: H-9400 Sopron Major köz 2. I/15.

Telefon: +36-99/200-200

E-mail: unas@unas.hu

 

Az Ön által megadott adatokat a tárhelyszolgáltató által üzemeltetett szerver tárolja. Az adatokhoz csak munkatársaink, illetve a szervert üzemeltető munkatársak férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

A tevékenység megnevezése: tárhelyszolgáltatás, szerverszolgáltatás.

Az adatkezelés célja: a weboldal működésének biztosítása.

A kezelt adatok: az érintett által megadott személyes adatok

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje. Az adatkezelés a weboldal működésének végéig, illetve a weboldal működtetője és a tárhelyszolgáltató közötti szerződéses megállapodás szerint. Az érintett személy szükség esetén a tárhelyszolgáltatót megkeresve is kérheti adatai törlését.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása, illetve jogszabályon alapuló adatkezelés.

 

Szállítással kapcsolatos adatfeldolgozó tevékenység 

Az adatfeldolgozó megnevezése: DPD Hungária Kft.             

Az adatfeldolgozó székhelye: 1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: 361 501 6200  

Az adatfeldolgozó e-mail címe dpd@dpd.hu 


Az adatfeldolgozó megnevezéseMagyar Posta Zrt.         

Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: 06-1-767-8282

Az adatfeldolgozó e-mail címe ugyfelszolgalat@posta.hu

 

                                                     

 

 

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az adatfeldolgozó a vevő nevét, e-mail címét, címét és a telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

 

 

 

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

 

A tájékoztatás kéréshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet tőlünk, hogy cégünk milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. Az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A helyesbítéshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk hogy valamely adatát módosítsuk. Erről az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A törléshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának törlését. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A zároláshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának zárolását. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A tiltakozáshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről Önt e-mailben tájékoztatjuk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség

Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén értesítse cégünket, így lehetőség nyílik arra, hogy rövid időn belül helyreálljon a jogszerű állapot. Az Ön érdekében mindent megteszünk, hogy a vázolt probléma megoldódjon.

 

Amennyiben az Ön megítélése szerint a jogszerű állapot nem állítható helyre, értesítse erről a hatóságot az alábbi elérhetőségeken:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c 
Telefon: +36 (1) 391-1400 
Fax: +36 (1) 391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
URL https://naih.hu 
koordináták: É 47°30'56''; K 18°59'57'' 

 

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

 

 

 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

-2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

 

 • A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény.

 

 • A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet.

 

 • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

 

 • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről.

 

 

 

 

 

 

Borgun Bankkártyás fizetés és Adatvédelmi nyilatkozat

 


1. Reklamációs csatornák, reklamációk kivizsgálásának határideje
A Vásárló hibájából eredően jelszavának harmadik személy által történő felhasználásból adódó károkért Szolgáltató felelősséget nem vállal. Vásárló kijelenti, hogy a megrendelt és teljesített szolgáltatások ellenértékét vissza nem követeli. A Vásárló hibájából történt hibás, téves adatbevitelből, megrendelés elírásból származó károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget, visszafizetést, visszatérítést nem vállal. A hibás adatok megadása miatt keletkezett károkért a szolgáltató felelősséget nem vállal, a bejelentett reklamációkat haladéktalanul kivizsgálja és lehetőségeihez mérten kezeli.
Amennyiben a termékünkkel vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatosan reklamációval élne, akkor forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz írásban: e-mail-en ( aminda.fashion@gmail.hu). Az írásos reklamációt minden esetben kivizsgáljuk. A panaszra a választ a kézhezvételétől számított legkésőbb 30 napon belül megküldjük.


2. Választható fizetési módok megjelenítése - Fizetési módok és feltételek
Bankkártyás online fizetési rendszer
A Vásárló a szolgáltatások ellenértékét elektronikus úton, bankkártyával, a megrendelés nyugtázásakor teljesíti. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

 

 

1) A bankkártyával való fizetés a Borgun szerverén keresztül történik erős (128 bites) SSL technológiával kódolt weboldalon keresztül, így az Ön banki adatai garantáltan nem kerülnek illetéktelenek tudomására az Interneten keresztül. A bankkártyával történő fizetési mód választása után a Vásárló átirányításra kerül a Borgun biztonságos honlapjára, ahol a kártyabirtokos megadja a bankkártya adatait így azok sem az Aminda sem más illetéktelen személy birtokába nem juthatnak.

 

2) A Szolgáltató megrendelés során keletkezett és birtokába jutott adatokat tárolja, azaz a kártyabirokos vagy megrendelő nevét kizárólag a kártyabirtokos által engedélyezett tranzakció végrehajtása céljából használhatja fel. A Szolgáltató a tranzakció során keletkezett egyéb más adatokkal nem rendelkezik.

 

3) A Vásárló hibájából eredően jelszavának harmadik személy által történő felhasználásból adódó károkért Szolgáltató felelősséget nem vállal. Vásárló kijelenti, hogy a megrendelt és teljesített szolgáltatások ellenértékét vissza nem követeli. A Vásárló hibájából történt hibás, téves adatbevitelből, megrendelés elírásból származó károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget, visszafizetést, visszatérítést nem vállal. A hibás adatok megadása miatt keletkezett károkért a szolgáltató felelősséget nem vállal, a bejelentett reklamációkat haladéktalanul kivizsgálja és lehetőségeihez mérten kezeli.

 

4) Hibás összeg megadásából eredő problémák kezelése Amennyiben a Vásárló az igénybe vett szolgáltatás árát meghaladó összeg kifizetését kezdeményezte, ebben az esetben ezt írásban (e-mailben: aminda.fashion@gmail.com) a Szolgáltató felé kell jelezni. A levélnek tartalmaznia kell a túlfizetés összegét, idejét és a tranzakció számát. A Szolgáltató a túlfizetés tényét a bejelentést követő 15 napon belül kivizsgálja és amennyiben a követelést jogosnak ítéli, úgy kezdeményezi az túlfizetett összeg jóváírását. A vizsgálat eredményéről a Vásárlót a tranzakcióban megadott e-mail címen) írásban tájékoztatja. Amennyiben a Vásárló az igénybe vett szolgáltatás áránál kevesebb összeg kifizetését kezdeményezte, akkor a Szolgáltató írásban (a tranzakcióban megadott e-mail címen) értesíti a Vásárlót az észlelet különbözet tényéről, a követelt összeg nagyságáról, és az összeg kiegyenlítésének módjairól. Amennyiben a követelt összeg kiegyenlítése 8 napon belül nem történik meg a Vásárló részéről, úgy az igényelt szolgáltatás teljesítésétől a Szolgáltató eláll, a már befizetett összeget a bankköltségek levonása után 15 napon belül jóváírja.

 

5) Az elfogadható bankkártya típusok: VISA, MAESTRO és MASTERCARD

 

6) A bankkártyás fizetési ellenérték Forint devizanem alapon kerül teljesítésre.


Elfogadott bankkártyák megnevezése
Az elfogadható bankkártya típusok: VISA, MAESTRO és MASTERCARD


Bankkártyás fizetés pontos menete
Szerződési Feltételek elfogadása A Szerződési Feltételek Vásárló által történő elfogadása a vásárlás illetve szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A Feltételek elfogadásának minősül, ha Vásárló a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi.
A rendelés, vásárlás menete: A kiválasztott termékre kattintva Vásárló kiválaszthatja a rendelni kívánt terméket. Ezután a „Megrendelés'' gomb megnyomása után egy összesítő fog megjelenni a megrendelt termékekről és azok áráról, ami még ekkor természetesen szabadon módosítható. A „Tovább'' gomb megnyomása után válassza ki a fizetési módot, majd adja meg a szállítás címét, ahova az árut kéri. A rendszer automatikusan generálja a szállítási díjat, amelynek összege rendelése végösszegéhez adódik. Végül az utolsó oldalon ellenőrizheti az összes adatok, rendelést, majd a "Megrendel" gomb megnyomásával, elfogadja az üzleti és szállítási feltételeket (mellékelve a vásárlási szerződés). A szükséges ellenőrzés után a „Elküldöm a megrendelést” gombra kattintva adhatja fel rendelését, amelyről hamarosan egy automata  visszaigazoló e-mailt fog kapni a megadott e-mail címére.

Vásárlási tudnivalók
Vásárlási tudnivalók

1. lépés:
Nézz körül a webshopban, válaszd ki a neked tetsző terméket. Ellenőrizd a színt és méretet majd tedd a kosaradba! Ha van érvényes kuponod, a megfelelő mezőben megadhatod a számát.

2. lépés:
Regisztrálj adataid megadásával vagy lépj be korábban regisztrált adataiddal.
Kérjük, add meg az alábbi adatokat az online vásárlási folyamat megkezdéséhez. Fontos: ügyelj arra, hogy a megadott e-mail cím létező e-mail cím legyen, mert erre az e-mail címre küldünk majd egy levelet, aminek segítségével regisztrált felhasználóként bármikor beléphetsz rendszerünkbe, illetve a rendelésed visszaigazolása is erre a címre érkezik majd meg.

3. lépés, fizetési mód.


-Banki átutalás (vagy OTP személyes befizetés)
-Bankkártyás fizetés

UTÁNVÉTre sajnos már nincs lehetőség a webshopban. Az utóbbi időben felszaporodott az utánvétes csomagjaink át nem vétele.

Ez azért is bosszantó azon túl hogy jelentős anyagi károkat okoz (1390 ft/csomag), hogy más idejét, rendelését toljuk el ezek miatt.


Elnézést kérünk azoktól a vásárlóinktól, akik becsülettel átvették a megrendelt termékeket és ezentúl nem tudnak ezzel a fizetési lehetőséggel élni.

A TERMÉKEK SZÁLLÍTÁSI IDEJE HIVATALOSAN 15-60 NAP,azaz körülbelül 40 munkanap. NAGYÁTLAGBAN 3-4 HÉT! EZ CSAK KIZÁRÓLAG A KÜLFÖLDI POSTA TERHELTSÉGÉN MÚLIK! (A POSTÁZÁSI IDŐÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!)

 

 

Kérlek, ezt mindenképpen vedd figyelembe a rendelés leadásakor!

 

Amennyiben nincs lehetőséged a szállítási idő kivárására, kérjük NE rendeld meg a terméket!

Utólag módosítani már nem tudunk, és elállásra vagy cserére csak a csomag megérkezése után van lehetőséged. Amennyiben a termék a maximálisan  megadott határidőn belül nem érkezik meg, úgy természetesen visszafizetjük a teljes vételárat.

 

 4. lépés:
Számlázási cím megadása,amennyiben ez eltér a postázási címtől.
A megrendelés elküldéséhez az Általános szerződési feltételeket mindenképpen el kell fogadnod, enélkül nem tudsz továbblépni. Mindenképpen olvasd el, mit fogadsz el, kattints az Általános Szerződési Feltételekre!

5. lépés:
"Megrendelés véglegesítése"

A rendelésedről minden esetben kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amiben a megrendelés számára kattintva erősítheted meg, ill. bármikor ellenőrizheted a rendelésed. Ha nem érkezett meg,ellenőrizd spam mappád is!!!

 

Ha ott sem találod, akkor valószínű, hogy hibásan adtad meg az e-mail címed. Ebben az esetben kérlek küldj egy e-mailt erre a címre és mi javítjuk is a hibát: aminda.fashion@gmail.com

6. lépés:
Kérjük, a megadott számlaszámra utald át Nekünk, vagy személyesen fizesd be bármelyik OTP fiókban a rendelt termék(ek) árát.
Vagy fizess bankkártyával!

Amint jóváíródott az utalásod (vagy befizetésed) mi azonnal megkérjük a külföldi beszállítónkat a csomag feladására!7. lépés:

 

Várod a csomagod! :)
Ha bármilyen kérdésed lenne, írj Nekünk a kapcsolat menüpont alatt, vagy Facebook-on,
esetleg az aminda.fashion@gmail.com email címen. Leveledre 24 órán belül válaszolunk.

 

 

Reklamáció, visszaküldés

Vásárlástól való elállás


45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet értelmében a Partner, a termék 
kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül, indoklás nélkül 
elállhat a rendeléstől. Amennyiben ezt írásban jelzi, elegendő az 
elállási nyilatkozatot 14 naptári napon belül a Szolgáltató számára 
elküldeni. A termék visszaküldés költsége a Forgalmazó felé, a 
Partnert terheli.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy Forgalmazóink többsége külföldi telephellyel rendelkezik!

 

Fontos! Az elállási jog a Forgalmazóval szemben illeti meg az Ügyfelet/Fogyasztót, azaz akitől a terméket vásárolta.

 

Amennyiben az eladó az Aminda Boutique Partnere, a Vásárló elállási jogát nem gyakorolhatja az Aminda Boutique-kal szemben.

 

Elállás és pénzvisszafizetés menete:

* Az elállás, reklamáció bejelentése e-mailben

* A termékről és a csomagoláson látható címzésről fotó készítése és elküldése e-mail címünkre (aminda.fashion@gmail.com)

* A termék visszaküldése

* Érvényes, nyomonkövethető csomagszám elküldése e-mail címünkre.

 

A termék árát a csomagszám megadása után 14 napon belül visszautaljuk az elállási nyilatkozaton szereplő számlaszámra. Amennyiben Pa Forgalmazó azt jelzi nekünk, hogy a termék hibásan, használtan érkezett vissza a címére, a terméken okozott kár megtérítése a vásárlót terheli.

 

Visszaküldési cím:  A csomagoláson szereplő címre kérjük visszaküldeni a terméket!

Italy Moda ruhák visszaküldési címe egységesen:

FabNetStudio

5315 N clark Str, Chicago, IL, 60640, United States.

 

 

FIGYELEM!

Általában minden termék más-más Forgalmazótól érkezik, így  visszaküldés esetén kérjük figyeljen a pontos címzésre! Telephelyünkre visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni. (9970 Szentgotthárd)

 

Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról 
való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül köteles 
visszatéríteni a Fogyasztó által megfizetett teljes összeget, ideértve a 
teljesítéssel összefügésben felmerült költségeket is.

 

A Vásárló elállási jogát jogosult a Forgalmazóval szemben gyakorolni, az ezzel kapcsolatban 
felmerülő kötelezettségek a Vásárlót terhelik.

 

Továbbá a Szolgáltató csak addig tarthatja vissza ezt az összeget, amíg a Partner 
a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizárólag nem igazolta, 
hogy azt visszaküldte a Forgalmazónak. (Korábbi időpontot figyelembe véve).
Forgalmazó kizárólag nyomon követhető postacsomagot tud fogadni.

 

Postán maradó, utánvétes, letétes csomagokat nem áll módunkban átvenni!
Forgalmazónak jogában áll a termék nem rendeltetésszerű használatából 
eredő károk megtérítését követelnie.

 

Vannak olyan termékek, amiket csak az eredeti, bontatlan csomagolásban lehet visszaküldeni, azaz ezekre felbontás után már nem lehet elállási jogot érvényesíteni:
 
- Higiéniai és egészségvédelmi termékek (pl.: fehérnemű, fogkefe, száj -és körömápolási termékek)
 

A Vásárló e jogát a termék kézhezvételétől számítva haladéktalanul, de legkésőbb 14 
naptári napon belül e-mailben eljuttatott írásbeli elállási 
nyilatkozattal gyakorolhatja melyet részünkre továbbít, amelyben Szolgáltató
ezen folyamat akadálymentes végbemenetele érdekében közreműködik és 
segítséget nyújt.

 

A Fogyasztónak a terméket haladéktalanul, de legkésőbb 
az elállás közléstől számított 14 naptári napon belül vissza kell 
juttatnia a terméket, miután erre a Forgalmazótól megkaptuk a belegyezést.

Az erre vonatkozó e-mailt kérjük minden esetben megvárni szíveskedjen!

 

A Vásárló eltérő, nem a legkevésbé költséges 
fuvarozási módot választja, az ezzel járó többlet költségeket a 
Szolgáltató nem köteles megfizetni. A Vásárló a termék megrendelésével, 
valamint annak ellenértékének a Forgalmazó felé történő eljuttatásával 
kijelenti, hogy tudatában van a 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 
elállási jogra vonatkozó rendelkezéseivel.

 

A Vásárló elállási jogát a szerződés megkötésének napjától a termék átvételnek napjáig is 
gyakorolhatja.

 

Szolgáltató haladéktalanul továbbítja az Elállási kérelmet a Forgalmazónak.

 

 

A Vásárlót nem élhet elállási jogával zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

 

A Vásárló elállási jogát nyilatkozat-minta útján is gyakorolhatja.

 

 

 

Elállási nyilatkozat - minta

 

Tisztelt Aminda Fashion!

 

Alulírott ……………………………… (név) ………………………………………………… (cím) ezúton kívánom bejelenteni elállási szándékomat.

 

20…. év……hó……..napján a www.aminda.hu internetes weboldalon az alábbi termékeket vásároltam:

 

 

 

Termék megnevezése:                         Termék darabszám:                 Termék bruttó ára:

 

 

 

*

 

*

 

*

 
 

A vételár  ……………………………………. Ft (HUF) volt, melyet az alábbi bankszámlára kérek visszautalni:

 

 

……………………………………………………………………….. .

 

 

A korábban megvásárolt terméke(ke)t  20…..év ……….hó …….. napján szállították ki, azt 20…….év ……..hó ……….

 

napon az e-mailben megadott címre visszaküldtem.

 

…..………….. 20………év ……….. ho ………. nap

 

 

Tisztelettel: …………………………………..

 

 

A Kormány 45/2014. (II.26.) Korm. rendelete alapján a Vásárlónak a termék átvételétől 14 naptári nap áll rendelkezésére, hogy minden következmény nélkül elálljon a vásárlástól, az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles saját költségén visszajuttatni az árut az Forgalmazóhoz.

 

A Forgalmazó a vételárat 14 napon belül utalja vissza a Vásárló bankszámlájára.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a fogyasztó az elállási joga gyakorlása előtt a terméket csak annak jellege,

 

tulajdonságai es működése megállapításához szükséges mértékben használhatja. Az ezt meghaladó használatból eredő értékcsökkenést elállási joga gyakorlását követően köteles megtéríteni az Eladónak